Tu navegador no tiene soporte para JavaScript!
-

EMT Valencia

Pl. Correu Vell, 5
46001 Valencia

Tel. Oficina de Atención
al Cliente: 96 315 85 15

Dades generals

Clima

estrellaplayaValència posseïx un dels climes més benignes d'Europa. Es caracteritza per un clima suau, típicament mediterrani, amb una temperatura mitja anual superior als 17ºC. Els estius són càlids i els hiverns molt moderats.

Durant els mesos hivernals la temperatura no sol baixar dels 10ºC. Les precipitacions són discretes i presenten el clàssic mínim estival mediterrani amb dos màxims, un a la tardor i un altre a finals d'hivern i principis de primavera.

La humitat és d'al voltant del 70%.

 

 


Idioma

A València hi ha dos idiomes oficials: el valencià, llengua pròpia de la Comunitat Valenciana, i el castellà, idioma oficial del país. La Constitució (1978) i l'Estatut d'autonomia de la Comunitat Valenciana (1982) són els dos textos legals que reconeixen respectivament el castellà i el valencià com a llengües cooficials de la Comunitat Valenciana.

La convivència d'estos dos idiomes caracteritza a una ciutat que vetla pel respecte i la protecció de les distintes modalitats lingüístiques, patrimoni cultural de tots els ciutadans.

 


Electricitat

El corrent elèctric estàndard és de 220-240 V CA, 50 Hz. Els endolls tenen dos patilles redones. Aparells actuals com a telèfons mòbils i carregadors de càmeres digitals, es poden connectar directament a la xàrcia amb l'adaptador sense necessitat de trasformador de corrent.


Servicis Postals

L'oficina central de Correus i Telègrafs, amb seu en la Plaça de l'Ajuntament, número 24, té un horari continuat de 8,30 a 20,30 hores de dilluns a divendres. Els dissabtes roman oberta de 9,30 a 14 hores. El telèfon d'informació de la central de Correus és el 96.310.27.30. Es poden adquirir segells en tots els estancs de la ciutat.


Sistema Monetari

Des de l'1 de gener de 1999, l'euro és la nova moneda de curs legal dels estats participants en la Unió Econòmica Monetària. Amb la incorporació de l'estat espanyol a la Unió Econòmica i Monetària, l'euro, que va entrar en circulació l'1 de gener del 2002, és la moneda oficial que s'utilitza com a moneda de canvi a Espanya i en els països de la Unió Econòmica i Monetària.

El 31 de desembre del 2001 va finalitzar la lliure utilització de la pesseta i va començar el procés de substitució de monedes nacionals per euros. Durant dos mesos van coexistir les dos monedes. El 28 de febrer del 2002 va finalitzar el període de doble circulació de monedes: euros i pessetes. Des del 30 de juny del 2002 el canvi gratuït de pessetes a euros només es pot realitzar en les sucursals del Banc d'Espanya.


Horaris

Els Comerços

Els horaris habituals dels comerços són de 10,00 a 13,30 i de 17,00 a 20,30 hores, de dilluns a dissabte, encara que hi ha variacions i molts Grans Magatzems mantenen un horari continuat d'atenció al públic des de les 10,00 fins a les 22,00 hores. Els diumenges, excepte dates o ocasions especials, els comerços romanen tancats.

Els Restaurants

A València, com en tot el país se solen fer les menjars un poc més tard que en la resta d'Europa. El desdejuni, primer menjar del dia, es pren entre les 7,30 i les 10,00 del matí i, encara que té un estil semblant al continental, sol ser més lleuger. Entre les 14,00 i les 15,30 se servix el dinar o esmorzar. El sopar té lloc entre les 21,00 i les 22,30 hores, també més tard que en la resta del continent. No obstant això, la majoria d'establiments flexibilitzen els horaris per a adequar-se al ritme de vida laboral.

Espectacles

València presenta al visitant una àmplia oferta cultural. La majoria dels cines compta amb tres o quatre sessions al dia entre les 16,00 i les 23,00 hores. Els teatres fan una representació diària que sol tindre lloc entre les 21,00 i les 22,30 hores els dies laborables i els diumenges entre les 18,00 i les 19,30 hores. Alguns teatres oferixen dos representacions al dia, la primera vora les 18,00 hores i la segona vora les 22,00 hores.

El bon clima i el caràcter alegre i obert dels valencians propicien una activa vida nocturna. Concerts a l'aire lliure, recitals, celebració en el carrer de múltiples manifestacions festives, locals de música. Els visitants que arriben a la nostra ciutat trobaran nombroses opcions per a disfrutar de l'animat ambient, inclús durant els dies laborables. Els pubs i locals musicals obrin normalment a la vesprada des de les 19,00 fins a les 3,00 hores de la matinada i les discoteques des de les 23,30 fins a les 5,00 hores del matí.

El servici de línies nocturnes d'E.MT es realitza tot l'any des de les 22:00 hores fins a les 3 del matí, ampliant-se els dijous, divendres, dissabtes i vespres de festius fins mes allà de les 3 de la matinada.


Festes

fallasCiutat amant de festes i celebracions en grup com a bona mediterrània, València conserva tradicions, costums i festes mil·lenàries integrades perfectament amb el present. Esta urbs és famosa, des dels segles XV i XVI, per la pluralitat i la popularitat d'uns esdeveniments festius que se succeïxen al llarg de l'any.

El caràcter extravertit, alegre i bulliciós dels valencians es manifesta en festes religioses i profanes que se celebren majoritàriament en el carrer i en les que es mesclen ritu, enginy, pólvora, música i foc. Dins de l'extens calendari festiu de la ciutat destaquen la Cavalcada dels Reis Mags (5 de gener), Sant Vicent Màrtir (22 de gener), les populars i tradicionals Falles, d'Interés Turístic Internacional (del 15 al 19 de març), la Setmana Santa Marinera (variable, entre març i abril), Sant Vicent Ferrer (dilluns següent al dilluns de pasqua), la Mare de Déu Dels Desemparats (segon diumenge de maig), el Corpus Christi (el diumenge següent al dijous litúrgic), la nit de Sant Joan (nit del 23 de juny) la Fira de Juliol i el dia de la Comunitat Valenciana (9 octubre).

Les càlides temperatures, la riquesa de la gastronomia i l'espectacularitat dels festejos fan que el ciutadà o visitant viva plenament l'eclosió social que es produïx en totes i cada una de les festivitats de València.


Gastronomia

allipebreLa rica varietat de la gastronomia valenciana, reflex de la diversitat dels seus productes, és una altra de les grates sorpreses que esperen al visitant. La cuina de València es nodrix de la seua fèrtil horta, una de les més importants del país, i dels peixos i mariscos frescos del Mediterrani. Les fruites, verdures i hortalisses són excel·lents en qualsevol època de l'any. La dieta valenciana és natural, senzilla i tradicional.El plat per excel·lència de la nostra cuina és la paella valenciana, encara que l'omnipresent arròs es cuina de múltiples maneres. Cap ressaltar altres molt populars com són l'arròs a banda (arroz a banda), l'arròs negre (arroz negro), l'arròs al forn (arroz al horno), l'arròs amb bledes (arroz con acelgas) i l'arròs amb fesols i naps (arroz con judías y nabos).

paellaAdemés, predominen el marisc i el peix que es combinen amb els productes hortícoles per a crear plats únics. Mereix menció especial un plat típic de L'Albufera, all i pebre (anguiles amb all i pimentó).

Tots estos acurats plats solen acompanyar-se d'un bon vi: blancs de l'Alt Túria i la Muntanya, així com negres de Requena, Utiel i Camp de Llíria. La província de València compta amb més de setanta-cinc mil hectàrees de vinyes, amb una producció i una qualitat excel·lent.

La taronja ostenta un liderat indiscutible dins de les postres valencianes. L'extensa rebosteria (rosetons, arrop i tallaetes o arnadí) sol acompanyar-se amb una mistela o moscatell.

Si es visita València a l'hivern és imprescindible degustar els bunyols de carabassa amb xocolate. Si és estiu no pots abandonar la ciutat sense tastar l'orxata d'Alboraia amb fartons. Si vas a prendre una copa no deixes de degustar l'aigua de València.

 


Artesania

ceramicaValència manté viva una rica tradició artesanal. La prolífica activitat artesanal dels valencians, desenrotllada amb gran sentit artístic, imaginació i habilitat, sorprendrà al visitant. Tot el que desitge emportar-se algun record de València, trobarà el que busca. Cada zona de la ciutat oferix mil possibilitats per a anar de compres: des de les nombroses i modernes botigues de conegut prestigi internacional, fins als xicotets comerços amb solera que venen productes elaborats artesanalment des de fa dècades, o els rastres i mercadets que continuen aportant un encant especial a l'acte lúdic de comprar.

Els amants de l'artesania disfrutaran amb l'àmplia oferta que la ciutat presenta en este camp. La famosa ceràmica valenciana, els palmitos pintats a mà i els brodats de seda constituïxen una de les principals branques de l'activitat artesanal. Els treballs de vimen i vidre i la fabricació de mobles, són algunes de les especialitats que ocupen a València a milers d'artesans.

La ceràmica ocupa un lloc molt destacat que gaudix en tota la província de gran tradició. Especialment rellevant és la que s'elabora, des de fa segles, en les localitats de Paterna i Manises. El poble de Paterna és famós pels seus socarrats (cremats) i per les seues ornamentacions en verd i morat. El nucli urbà de Manises s'ha convertit en un gran soc de la ceràmica especialitzat en plats i utensilis en què predominen el cromatisme contrastat de blau sobre blanc, junt amb varietats mes modernes de gran colorit i una sàvia ocupació de reflexos daurats.

L'aplicació de depurades tècniques en figures de porcellana i objectes decoratius ha permés que el nom de València es trobe en les botigues de regal de tot el món. Cal mencionar en este àmbit, el paper que exercix la firma Lladró, que ha divulgat la nostra ciutat internacionalment.

 


CitaPreviaOAC small vlc

NOVAXARXA lateral

 

folletoTuristico

descargaapp_lateral

 

Web Turismo Valencia